Matras Tips

CONSUMENTENBOND ONDERSTREEPT DE VISIE VAN DE-MATRASFABRIEK 

De Consumentenbond test regelmatig matrassen. Merken als Auping, Jensen, Pullman, Norma, Ubica, Avek, Sand, Eastborn en topmerken als Hästens, Carpe Diem en VI-Spring bieden een goede kwaliteit maar scoren veel lager als het gaat om prijs. Alle producten van De-Matrasfabriek zijn voor u geselecteerd waarbij met name is gelet op een optimale prijs-/kwaliteit verhouding. Aangezien alle producten in gerenommeerde Nederlandse fabrieken zijn gefabriceerd is topkwaliteit gegarandeerd!
 
 

DE-MATRASFABRIEK VERWACHT VAN U GEEN AANBETALING.

De-Matrasfabriek verwacht van u geen aanbetaling. U betaalt bij aflevering en loopt dus geen aankooprisico.
 
 

DE-MATRASFABRIEK KAN OOK UW EIGEN ONTWERP FABRICEREN.

De-Matrasfabriek kan ook uw eigen ontwerp fabriceren. De bij ons aangesloten fabrieken produceren namelijk voor ons zogenaamde ‘specials’. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!
 
 

DE-MATRASFABRIEK KAN MATRASSEN IN ELKE GEWENSTE KLEUR STOFFEREN EN BEKLEDEN.

De-Matrasfabriek kan matrassen in elke gewenste kleur stofferen en bekleden. Ook door u geleverde stoffen (mits geschikt uiteraard) kunnen we verwerken.
  
 

DE-MATRASFABRIEK OOK VOOR MATRASSEN VOOR GEBRUIK IN CARAVANS, CAMPERS EN OP DE BOOT

Matrassen voor gebruik in caravans, campers en op de boot hebben vaak één of meer rondingen of het zijn afgehoekte afwijkende modellen. Voor vervanging van deze matrassen kunt u ook tegen beperkte meerkosten bij De-Matrasfabriek.
  
 

DE-MATRASFABRIEK IS OOK DE IDEALE WEBSHOP VOOR STERK AFWIJKENDE MATEN MATRASSEN.

De-Matrasfabriek is ook de ideale webshop voor sterk afwijkende maten matrassen. Zit uw gewenste maat niet in ons assortiment, neem dan contact met ons op. Zeer waarschijnlijk kunnen we u alsnog helpen. Daag ons uit!
  
 

VOOR KINDEREN ONDER DE 16 JAAR VOLSTAAT EEN MATRAS MET BINNENVERING.

Voor kinderen onder de 16 jaar volstaat een matras met binnenvering. Dit geldt overigens ook voor matrassen op logeerbedden en bedden die niet dagelijks worden gebruikt zoals in een tweede woning, vakantiewoning, camper of caravan.
  
 

NEEM GEEN OVERHAASTE BESLISSINGEN BIJ UW AANSCHAF.

U kunt beter geen overhaaste beslissingen nemen. Ziet u een artikel dat boven uw budget is maar wel aan uw wensen voldoet? Spaar dan liever iets langer door en bestel dan wat later bij ons. Want bedenk dat men gemiddeld acht uur per dag op een bed slaapt en dat is omgerekend een derde van uw leven! Wees dus zuinig op uw lichaam.
  
 

NEEM NIET ALLEEN DE PRIJS VAN EEN MATRAS MEE IN UW BEOORDELING.

De kans is aanwezig dat u elders een goedkoper matras kunt aanschaffen. Laat u echter niet misleiden! Neem in uw beoordeling alle specifieke kenmerken van de beide matrassen mee inclusief het garantie aspect.
  
 

SPLIT TOPDEKMATRAS IS AAN TE RADEN BIJ AFZONDERLIJK VERSTELBARE BEDBODEMS

Bij twee-persoonsbedden met verstelbare bedbodems adviseren wij split topdekmatrassen en afzonderlijke basis matrassen. Wanneer de ene persoon dan omhoog wil, dan is de ander daartoe niet ook automatisch verplicht.
  
 

TOPDEKMATRASSEN HEBBEN BIJKOMENDE VOORDELEN

Topdekmatrassen geven niet alleen extra ligcomfort, maar verlengen tevens de levensduur van de onderliggende matrassen. Bovendien hoeft u de matrassen niet telkens om te draaien. Het topdekmatras zorgt ervoor dat het bed makkelijker op te maken is. Bij een tweepersoons topdekmatras heeft u geen last meer van een naad tussen de matrassen.
  
 

VENTILATIE IN UW SLAAPKAMER IS OOK BELANGRIJK.

Ventilatie in uw slaapkamer is ook belangrijk. Sla dus ’s ochtends niet gelijk uw dekbed dicht.
  
 

KEER UW MATRAS REGELMATIG OM.

Matrassen moeten regelmatig omgekeerd worden. Wissel daarbij ook het hoofd- en voeteneind. Dit verlengt de levensduur van uw matras.
  
 

NASA TRAAGSCHUIM VERLICHT GEWRICHTSPIJN

Mensen met gevoelige gewrichten en mensen die het ‘s nachts snel koud hebben zijn gebaat bij een matras met drukverlagend Nasa traagschuim.
  
 

EEN AFRITSBARE TIJK IS IDEAAL VOOR MENSEN DIE ALLERGISCH ZIJN.

Een afritsbare tijk is ideaal voor mensen die allergisch zijn. Een afritsbare tijk kan chemisch gereinigd worden en daarmee is uw matras weer fris en als nieuw. 
  
 

REKENING HOUDEN MET AFMETINGEN VAN RUIMTES

Bij aanschaf moet niet alleen rekening gehouden worden met de ruimte in de slaapkamer, maar ook met de toegang tot de slaapkamer (bijvoorbeeld draaicirkel trapgat ivm installeren).
  
 

EEN BINNENVERING MATRAS IS NIET GESCHIKT VOOR VERSTELBARE BODEMS.

Een binnenvering matras is niet geschikt voor verstelbare bodems. Een matras met pocketveren is dat wel.
  
 

BESCHIKBARE MATRASHOOGTES

De hoogte van het matras is ook heel belangrijk voor het comfort. De-Matrasfabriek biedt matrassen met een hoogte varierend tussen 14 cm en maar liefst 21 cm.
  
 

STELREGEL VOOR AANTAL POCKETVEREN

Het lichaamsgewicht bepaalt meestal of voor een soepel of medium matras gekozen wordt. De stelregel is:

 • minder dan 80 kg.:  350 pocketveren soepel/soft;
 • meer dan 80 kg.:     350 pocketveren medium;
 • Meer dan 120 kg.:    500 of zelfs 1.000 pocketveren per m2.
    
   

STELREGEL VOOR BENODIGDE BEDLENGTE

 • 200 cm is veelal de standaard lengte van een bed, maar deze lengtemaat is aan het verschuiven naar 210 cm en 220 cm. De stelregel is tegenwoordig:
  • Lichaamslengte tot 180 cm:    bedmaat 200 cm;
  • Lichaamslengte tot 190 cm:    bedmaat 210 cm;
  • Lichaamslengte tot 200 cm:    bedmaat 220 cm;
  • Lichaamslengte  >  200 cm:    bedmaat 220 cm of langer.
     
    

BESCHIKBARE BEDBREEDTES

90 cm is de standaard breedte van een bed, maar wij leveren ook standaard de breedtes 70 cm en 80 cm. Breder dan 90 cm is overigens ook mogelijk.  
 

close
Aanvragen offerteAanvragen offerteAanvragen offerteAanvragen offerte